Hotel Tobaco
European Property Awards World Travel Awards
Przyjazd 20 maj' 19
Wyjazd 21 maj' 19
TripAdvisor

12.04.2019

Przepisy Szefowej Kuchni - Blok Czekoladowy

W Dniu Czekolady Szefowa Kuchni Aneta Wiśniewska nie mogła zaproponować innego przepisu jak na domowy Blok Czekoladowy!

Składniki:

½ szklanki mleka
¾ szklanki cukru
4 łyżki kakao
250 g masła
2 szklanki mleka w proszku
kilka kropli aromatu pomarańczowego

herbatniki, wafle, bakalie np.: rodzynki, żurawina, posiekane orzechy, migdały

Sposób przygotowania:

  1. Mleko, cukier, masło i kakao przełożyć do garnka i podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą i nie doprowadzić do zagotowania.
  2. Ściągnąć garnek z pieca i miksując dodać stopniowo mleko w proszku. Mieszać do otrzymania jednolitej masy. Dodać aromat. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe kawałki herbatniki lub wafle i bakalie.
  3. Masę wyłożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką i wstawić do lodówki do stężenia na parę godzin.
     

Lub ewentualnie zapraszamy do Restauracji u Kretschmera gdzie blok czekoladowy w polewie ze słonego karmelu i ze śliwką serwujemy codziennie, a dziś w pakiecie z wybraną kawą lub herbatą. 

newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij